SportTenis

Cupa Davis: România – Olanda

5 aprilie 2013 ianuarie 7th, 2020 No Comments

În aceste zile echipa de Cupa Davis a României întâlneşte echipa Olandei (anul acesta dăm de unguri şi olandezi peste tot) în turul 2 al zonei 1  Euro-Africane, cele 5 meciuri având loc în Sala Sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi din Braşov după următorul program:

5 aprilie 2013, ora 13:00 

Adrian UNGUR vs Robin HAASE
Victor HĂNESCU vs Igor SIJSLING

6 aprilie 2013, ora 15:00

Marius COPIL/Horia TECĂU vs Thiemo DE BAKKER/Jean-Julien ROJER

7 aprilie 2013, ora 13:00

Victor HĂNESCU vs Robin HAASE
Adrian UNGUR vs Igor SIJSLING

Meciurile vor fi transmise în direct de canalul TVR 2. 

Mai sus îi puteţi vedea de la stânga la dreapta pe cei 5 componenţi ai echipei de Cupa Davis a României: Adrian Ungur, Victor Hănescu, Andrei Pavel (căpitan), Horia Tecău şi Marius Copil. Olanda este clar favorită în această confruntare, dar eu sper ca baieţii noştri, susţinuţi de o sală întreagă, să reuseaşcă nişte meciuri bune în speranţa unei calificări la barajul pentru accederea în Grupa Mondială.

Dacă tot am amintit de Grupa Mondială, în acest weekend se desfăşoară sferturile de finala ale Cupei Davis:

Canada – Italia  Va fi o  confruntare interesantă în care cred că duelul dintre italieni şi Milos Raonic va face diferenţa   pentru că  o înfrângere a lui  Raonic (locul 16 în clasamentul ATP) în unul din cele doua meciuri de simplu ar scădea foarte mult şansele Canadei la calificare.   Canadienii au avantajul suprafeţei şi al publicului, dar eu cred că Italia va fi cea care se va califica mai departe.

USA-Serbia  sau America vs Novak Djokovic.  Sincer să fiu cred că adevaratul om cheie al acestui meci e Viktor Troicki. Dacă e sa ne luam după calculele hârtiei scorul pleacă de la 2-1 pentru sârbi deoarece e clar că şansele ca Djkovici să câştige ambele meciuri de simplu şi fraţii Bryan să câştige meciul de dublu sunt foarte mari.  Îmi place jocul lui Troicki şi cred că va reuşi o victorie în cele doua meciuri pentru a califica Serbia în semifinale.

Franţa – Argentina    Franţa pleacă clar favorită împotriva Argentinei care nu poate conta pe Juan Martin del Potro (acesta a refuzat să joace în acest sezon de Cupa Davis) şi cred că vor reuşi să se califice mai departe destul de uşor.

Kazakhstan – Cehia   La prima vedere aţi putea spune că Cehia e favorită certă, dar Kazakhstanul, deşi nu are niciun jucator în top 100, reprezintă o echipă de temut, iar cehii vor avea o misiune destul de grea fară jucatorul lor numărul unu, Tomas Berdych.

Avem parte de un weekend plin de tenis la sfarşitul căruia vom afla dacă echipa Romaniei merge la barajul de calificare în  Grupa Mondială şi cine se va califica în semifinalele Cupei Davis.

HAI ROMÂNIA!!!

Lasa un comentariu