Fotbalul african

By 13 aprilie 2013Sport

 

Zilele trecute am văzut pe canalul de Youtube al companiei de echipament sportiv Puma câteva video-uri foarte interesante care au fost realizate în timpul Cupei Africii pe Naţiuni. Fotbalul african e în plină dezvoltare, tot mai mulţi jucatori de culoare îşi fac loc la echipe de top, iar nivelul echipelor participante la Cupa Africii pe Naţiuni a crescut simţitor în ultimii ani datorită jucătorilor care vin de la echipele din Europa.

Anul acesta competiţia a fost caştigată de naţionala Nigeriei, dar cum aceştia joacă cu tricouri marca Adidas, nu au apărut în campania celor de la Puma: The nature of the Africa Cup of Nations. Mai jos vă prezint video-urile făcute cu naţionala Coastei de Fildes şi cu cea a Ghanei.

Fotbalul e cu adevărat un sport de echipă şi asta se vede în filmarile de mai sus. Când stai cu nişte oameni ani de zile începi să îi cunoşti atât de bine încât să-ţi dai seama cine e cel mai rapid, leneş, muncitor sau amuzant jucător din echipă. Fotbalul se joacă în echipă alături de oameni, iar când vorbim de echipe în care jucători se cunosc atât de bine putem spune că fotbalul crează o familie.

Spuneau jucătorii Coastei de Fildes că cel mai amuzant jucător din echipă este Emmanuel Eboue. Priviţi materialul de mai jos şi vă veţi convinge că aşa este:

Sper că v-a plăcut! 😀

Lasa un comentariu