FotbalSport

Nicolae Dobrin – Vrăjitorul balonului

12 iulie 2012 ianuarie 7th, 2020 No Comments

Nicolae Dobrin, Gâscanul sau Prinţul din Trivale a fost  cu siguranţă unul din cei mai buni fotbalişti ai României. Născut şi crescut la Piteşti, acesta a jucat 23 de ani la echipa locală, FC Arges Piteşti, refuzând să se transfere la Dinamo sau Steaua, dar a ratat o şansă unica în viaţa şi anume, un transfer la Real Madrid.

Video-ul începe cu o întrebare adresată celor peste 40 ani. Sincer să fiu am văzut acest montaj despre viaţa lui Dobrin şi alte înregistrări cu jocul acestuia de foarte multe ori  încât pot să spun, şi eu care am 21 ani, că Dobrin e unul din numele pe care le-aş rosti.

E fantastic ce spune despre faptul că atunci când întâlnea un adversar mai bun îi urmărea mişcările, pasele, iar apoi le încerca pe maidan.  Cam asta e problema tinerilor fotbalişti din ziua de azi şi anume, nu au modele alături de care să înveţe, iar fotbalul pe maidan nu mai e ce a fost odată.  Acum când văd terenuri de fotbal goale şi copii care stau pe bancă în parc cu berea în faţă sau fumând un joint etnobotanic, îmi e clar că fotbalul de masă nu mai are nicio şansă.

Nu a jucat la mondialul din 70′, a ratat un mare transfer la Real Madrid, echipa condusă la acea vreme de legendarul Santiago Bernabeu, dar va rămâne mereu în inimile românilor ca fiind un adevărat vrăjitor al balonului, Nicolae Dobrin unicul prinţ din Trivale.

Lasa un comentariu