Alte sporturiSport

Ole Einar Bjørndalen – eroul zăpezii

9 iulie 2012 ianuarie 7th, 2020 No Comments

E foarte cald afară şi, deşi se apropie Olimpiada de Vară, eu tot cu gândul la zăpadă si temperaturi scăzute sunt.  De foarte mult timp urmăresc sporturile de iarnă, iar astăzi mi-am adus aminte de unul din sporturile mele de iarnă preferate si anume, biathlon-ul. Acest sport l-am descoperit la Olimpiada de iarnă din 2002 de la Salt Lake City, unde un norvegian fantastic la vremea aia a reuşit să obţină 4 medalii de aur.  Norvegianul de care vorbesc e biathlonistul meu preferat – Ole Einar Bjørndalen.

Ole e  unul din cei mai cunoscuţi si titraţi biathlonisti din toate timpurile şi încă nu s-a retras din activitate având rezultate destul de bune ( 2 medalii de aur la campionatele mondiale de anul acesta).  Pentru norvegieni e un adevărat erou, fiind un adevărat ambasador al sporturilor de iarnă în Norvegia, ţară recunoscută ca fiind o adevărată forţă la acest capitol.

În 2014 Olimpiada de iarnă se desfăşoară în Rusia la Soci, unde cred că  “tânărul” Ole se va retrage la frumoasa vârstă de 40 ani. Ole este şi va rămâne un adevărat simbol al biathlon-ului la nivel mondial, iar Norvegia îl va trata tot timpul ca pe un erou al zăpezii, eroul de la Salt Lake City.

 

Lasa un comentariu