Verdele care m-a schimbat

By 21 aprilie 2013Voluntariat

reciclarea piatra craiului

Acest articol nu este despre sport, ci despre verdele care m-a schimbat pe mine ca om, acel verde care m-a ajutat să trec peste cele mai grele momente ale studenţiei, acel verde care mi-a oferit şansa să cunosc oameni extraordinari, verdele în care cred cu tărie şi merg cu el peste tot, asumându-mi valorile acestuia:  respect, perseverenţă, iubire faţă de natura, prietenie şi responsabilitate.

E vorba de verdele de pe sigla Clubului de Turism şi Ecologie ECOTUR, organizaţie non-guvernamentală ce activează în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti,  al cărui membru sunt de aproximativ 3 ani de zi. ECOTUR a fost pentru mine un moment de cotitură în viaţă.

Porneam în anul 2 de facultate cu dorinţa de a juca iar fotbal şi eram la un pas de a juca în Liga 1 la futsal, dar o accidentare la genunchi m-a dus pe masa de operaţie şi m-a trimis spre o alta zonă, cea a voluntariatului.  Pot spune că un moment trist din viaţa mea s-a transformat, defapt, într-un moment foarte important pentru ca, de când sunt membru ECOTUR, am reuşit să descopar oameni foarte pasionaţi de ceea ce fac, iar împreună am reuşit să dezvoltăm numeroase proiecte pe zona de mediu sau turism.

Doresc să particip miercuri, 24 aprilie, la conferinţa GreenBiz Forum deoarece:

1. Din punct de vedere personal cred că participarea la acest eveniment mă va ajuta să-mi dau seama cu adevărat cât de multe lucruri ştiu despre economia verde şi imi va oferi şansa să cunosc specialişti din acest domeniu.

2. Anul trecut am terminat facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice şi în toţi anii de studiu am învăţat  cât de important e pentru o companie să ţină cont de factorii de mediu deoarece aceşti factori devin din ce în ce mai importanţi pentru susţinerea dezvoltării sustenabile a economiei mondiale.

3. În cei 3 ani de voluntariat am aflat foarte multe lucruri despre domeniul economiei verzi şi îmi doresc să văd cum stau cu adevărat lucrurile în România.

4. Cred că această experienţă mă va ajuta să transmit informaţii  importante colegilor mei din asociaţie şi consider că noi, tinerii din ONG-urile de mediu, suntem cei care vom pune în aplicare strategiile gândite în momentul de faţă şi vom avea grijă să le îmbunătăţim pentru ca  dezvoltarea durabilă să existe cu adevarat.

5. Sunt o persoana verde şi cred că mă voi “înverzi” şi mai mult dacă voi participa. 😀

Mâine, 22 aprilie, e Ziua Internaţională a Pământului şi  pentru un pământ mai verde consider că avem nevoie de o populaţie mai verde, educată să protejeze natura prin toate mijloacele ei.

Lasa un comentariu