HandbalSport

Viitorul handbalului românesc

7 decembrie 2012 ianuarie 7th, 2020 No Comments

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei va disputa astazi ultimul meci din   grupa impotriva nationalei Muntenegrului incepand cu ora 20:15 in sala de la Vrsac,   oras aflat la aproximativ 75 km de Timisoara,  dar in acest articol nu voi vorbi  despre    acest meci ci despre reprezentativele feminine de juniori ale celor doua tari.

Intamplarea face ca in seara de vineri, 30 noiembrie 2012, sa zaresc in Gara de  Nord  doua echipe de handbal feminin. Dupa ce mi-am cumparat bilet vad intrand     intr-un  supermarket vreo 20 de fete imbracate in echipament sportiv si curios din fire,   dar   si    cu nevoia de a cumpara ceva pentru drum, intru in acel supermarket sa-mi   procur   apa,  iaurt si ciocolata. Toate bune si frumoase pana ma pun la coada dupa   10    sportive   si incep sa le analizez cosul de cumparaturi. Salam, energizante, cremvusti, sandwich-uri, coca-cola sau prajituri cam astea erau produsele care mi-au atras atentia si m-au facut sa intreb doua fete de la ce echipa sunt. Raspunsul lor mi-a lasat un gust amar si m-a uimit in acelasi timp: “Nationala Romaniei de juniori”.

 

Cam asta e sportul romanesc, daca la lotul national e asa, apoi la echipe de club mai micute cum o fi? Oare vin cu purcelul dupa ele?   La toate sporturile e la fel, de la fotbal pana la caiac-canoe. Din pacate nu avem nici bani si nici o educatie alimentara care sa ne ajute sa stam departe de asemenea produse.

Am iesit din supermarket gandindu-ma ca mai rau de atat nu se poate, dar se pare ca nu e asa. Am intalnit, cateva momente mai tarziu, nationala de juniori a Muntenegrului care formase o super coada  la Mc Donald-ul din gara. Acum ma gandesc la viitorul ambelor nationale si imi imaginez un meci intre Romania si Muntenegru la europeanul din 2016:  reprezentativa Coca-Cola si Redbull iti da aripi a Romaniei contra nationalei McPuisor a Muntenegrului. 😀 Va fi asa, nu va fi asa, vom vedea peste 4 ani la ce nivel va fi handbalul romanesc cu asemenea jucatoare.  Pana atunci, Hai Romania!

Lasa un comentariu